Tillbaka så smått igen

Nu är jag tillbaka så smått igen!

Jag har börjat skriva på svenska i Folk/country genren, och tänkte varva med att spela både på svenska och engelska.

Jag har även satt ihop ett program på svenska med låtar som är förknippade med svenska sångerskor, och har hittills bokat in mig på 3 spelningar nu i höst. Det blir spännande!

Det har varit ett litet pyssel med att hitta låtar som jag gillar och som jag kan plocka ner på gitarr. Och jag måste säga att jag tillslut lyckades, det blir mina egna tolkningar och jag är supernöjd.

Det här är sångerskor jag inte i vanliga fall lyssnar på, så det blev en utmaning att hitta rätt låtar. Men det som slog mig när jag gick igenom flera svenska sångerskor på spotify, är hur fantastiska de var på att sjunga! De menade verkligen vartenda ord de sjöng. De hade alla sitt eget “sound” och de sjöng väldigt tydligt också, så det är något jag har fått lära mig, hur viktigt det är att sjunga tydlig. Pga osäkerhet så har jag “mumlat” väldigt mycket när jag sjungit förut. NU BLIR DET MER TYDLIGT SÅ ALLA KAN HÖRA VAD JAG SJUNGER, haha =D

Jag kommer att sjunga låtar av:

*Monica Zetterlund * Ulla Billqvist * Alice Babs * Lill Lindfors * Lillbabs * Anna-Lena Löfgren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *